17.1.2019 v Šmarjeti pričenjamo z delavnicami/pripravami za festival First Lego League Junior (http://www.fll.si/izziv-2018/fll-jr-2018-misija-luna), kjer sodeluje skupina 4-6 otrok + mentor.

Gre za netekmovalen, multidisciplinaren in zabaven program izkustvenega učenja in dela. Oblikovan je tako, da otroci, stari od 6 do 10 let, s pomočjo priljubljenih LEGO kock in gradnikov spoznavajo matematiko, naravoslovje, tehniko in informatiko na razumljiv način. Mentor skrbi za koordinacijo in vodi otroke skozi zastavljen cilj – v letu 2018/19 je tema Misija Luna. Srečanja ekipe so ponavadi 1x tedensko. Opremo (kocke, računalnik, material za delavnice) zagotovi Razvojni center. Ekipa lahko deluje samostojno, ima pa tudi možnost udeležbe na dogodkih, kjer se predstavlja doseženo delo.

Cena delavnic znaša 30€/mesečno, potekale bojo ob četrtkih s pričetkom ob 15:00 v Hiši žive dediščine na Beli cerkvi v trajanju 2 uri (do 17:00). Delavnice bodo predvidoma potekale 12 tedenskih srečanj (3 mesece).

Razlika med »rednimi« delavnicami robotike in skupino za First Lego League je, da je tu manj poudarka na programiranju in več na tehničnih spoznanjih.

Prijave so omejene, na voljo je samo 6 prostih mest za skupino. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Prijavite se lahko na spodnji povezavi.

PRIJAVE na First Lego League Jr. v Šmarjeti

UTRINKI Z LANSKOLETNIH POLETNIH DELAVNIC:

INFORMACIJE O DELAVNICAH

Dovolite nam, da opremimo vašega otroka z znanjem, potrebni v 21. stoletju. Dovolite nam, da mu približamo robotiko na zabaven način.