Današnji sobotni dan je bil namenjen otrokom in njihovim staršem. V Knjižnici Črnomelj je bilo skoraj 50 otrok in še enkrat toliko staršev.

Uvodoma sta vodja delavnic robotike, Marko Rudolf, in vodja Centra razvoja, raziskav in inovacij (CRRI), dr. Janez Povh, predstavila delavnice, trende v robotiki in razvojni potencial industrije v jugovzhodni Sloveniji. V nadaljevanju so bili na prvem mestu otroci, ki so skupaj s svojimi starši ustvarjali različne robotske kreacije. Da je znanje tehnike pomembno, sta potrdila tudi ravnatelj sosednje Osnovne šole Mirana Jarca, Boris Mužar in župan občine Črnomelj, Andrej Kavšek.

Poznavanje robotike in programiranja je ključno znanje za poklice prihodnosti in ni odveč omeniti, da postaja znanje programiranja nova abeceda 21. stoletja. To so še posebej potrdili otroci in njihovi starši, ki so bili na delavnicah prvič in so dan izkoristili tudi za prijavo na celoletne delavnice.

 

UTRINKI Z DELAVNIC:

MORDA VAS ZANIMA TUDI:

INFORMACIJE O DELAVNICAH

Dovolite nam, da opremimo vašega otroka z znanjem, potrebni v 21. stoletju. Dovolite nam, da mu približamo robotiko na zabaven način.