23. 1. 2020 v Šmarjeti ponovno pričenjamo z delavnicami/pripravami za festival First Lego League Junior, kjer sodeluje skupina 4-6 otrok + mentor. Letos je tema “Gradimo mesto“, kjer bomo spoznavali, načrtovali in gradili LEGO mesto.

O delavnicah

Gre za netekmovalen, multidisciplinaren in zabaven program izkustvenega učenja in dela. Oblikovan je tako, da otroci, od 1. do 5. razreda, s pomočjo priljubljenih LEGO kock in gradnikov spoznavajo matematiko, naravoslovje, tehniko in informatiko na razumljiv način. Mentor skrbi za koordinacijo in vodi otroke skozi zastavljen cilj – v letu 2019/20 je tema Gradimo mesto. Srečanja ekipe so ponavadi 1x tedenskoOpremo (kocke, računalnik, material za delavnice) zagotovi Razvojni center.  Ekipa lahko deluje samostojno, ima pa tudi možnost udeležbe na dogodkih, kjer se predstavlja doseženo delo.

Cena in termin delavnic

Cena delavnic znaša 38€/mesečno, potekale bodo ob četrtkih s pričetkom ob 15:00 v Hiši žive dediščine na Beli cerkvi v trajanju 2 uri (do 17:00). Delavnice bodo predvidoma potekale 12 tedenskih srečanj oz. 3 mesece.

Razlika med »rednimi« delavnicami robotike in skupino za First Lego League

Razlika med »rednimi« delavnicami robotike in skupino za First Lego League je, da je tu manj poudarka na sestavljanju robotkov in programiranju ter več na tehničnih spoznanjih. Na delavnicah ne izdelujemo posemeznih modelov robotkov, temveč načrtujemo in gradimo celoten projekt skozi več srečanj, na koncu pa pripravimo plakat in skupno predstavitev za zaključni festival.

Prijave

Prijave so omejene, na voljo je samo 6 prostih mest za skupino. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Prijavite se lahko preko spletnega obrazca, ki ga najdete spodaj..

Prijavi se na First Lego League Junior 2020!

POGLEJTE KAKO SE ZABAVAMO NA DELAVNICAH:

MORDA VAS ZANIMA TUDI:

INFORMACIJE O DELAVNICAH

Dovolite nam, da opremimo vašega otroka z znanjem, potrebni v 21. stoletju. Dovolite nam, da mu približamo robotiko na zabaven način.