Še zadnji termin delavnic Ciciban in robotek v Novem mestu / Podjetniškem inkubatorju Podbreznik je uspešno zaključen. Na delavnicah je bilo 30 otrok, ki so skozi igro spoznavali osnove računalništva in robotike.

V mlajši skupini smo kreirali nove modele z Lego Wedo2 in reševali tehnične izzive s kompleti Lego SPIKE s starejšimi otroci, preizkusili in ustvarili smo tudi nekaj zelo zanimivih lastnih računalniških iger v programskem okolju Scratch. Ogledali smo si tudi Laboratorij za tovarne prihodnosti (LABTOP), kjer smo se preizkusili v upravljanju čisto prave robotske roke, spoznali delovanje 3D tiskalnika, preizkusili pa smo tudi svojo koordinacijo v svetu virtualne resničnosti. Otroci so od bližje spoznali različna orodja in napredne tehnologije, ki nam pomagajo pri opravljanju zahtevnejših nalog, hkrati pa so se spoznali z nekaterimi naravoslovnimi poklici prihodnosti. 

Ta teden zaključujemo še poletne delavnice v Trebnjem, tudi letošnje šolsko leto pa bomo izvajali celoletne delavnice po osnovnih šolah Dolenjske in Bele krajine, kamor ste prijazno vabljeni. Predvidoma pričnemo v oktobru, več informacij pa na naši spletni strani https://robotika.rc-nm.si/celoletne-delavnice/.

V nadaljevanju pa tudi nekaj foto utrinkov letošnjih delavnic.

UTRINKI Z DELAVNIC:

MORDA VAS ZANIMA TUDI:

INFORMACIJE O DELAVNICAH

Dovolite nam, da opremimo vašega otroka z znanjem, potrebni v 21. stoletju. Dovolite nam, da mu približamo robotiko na zabaven način.